Horská chata Visalajka

10.01.2012 05:00

chata VISALAJE

 

Krásná – Visalaje

Visalaje se dají charakterizovat jako vyvýšený konec dvanáctikilometrového horského údolí mezi Lysou horou (1324 m), Travným (1204 m) a Bílým Křížem (905 m). Vrchol Visalají je zhruba ve výšce 800 m. Už jen z tohoto holého faktu vyplývá, že Visalaje jsou velmi vhodným výchozím místem pro výpravy, výšlapy či výlety do této části Beskyd.

Visalajka je místo, kde můžete přijet na jaře, v létě, na podzim i v zimě. Místo, kde můžete strávit týden, dva a nebo jen jeden den, pokud bude volno. Místo, kde se můžete na chvíli ukrýt před každodenním nemilosrdným tlakem světa a utéct před stereotypem práce a povinností, kde se vám třeba podaří zapomenout na protivného šéfa, nebo soukromé trable.

Přestože tady lišky dávají dobrou noc, není však Visalajka místem, kde se zastavil čas a průběžnou snahou je přizpůsobovat ji, v rámci možností potřebám současného člověka. Na sociálních zařízeních, které má každý pokoj, teče teplá voda a také na všech pokojích je k dispozici televize. V každém koutě chaty chytnete Internet. Po celý rok zaparkujete přímo u chaty a můžete si s sebou vzít jakéhokoliv (odblešeného) domácího mazla. V případě potřeby vám půjčíme naše kolo, nebo si uschováte své. Nasytíme vás a poradíme, co se tu dá podniknout, čemu se vyhnout, kam si zajet, kam nechodit...

Snažíme se být neformální a osobní. Nehrajeme si na víc, než jsme, dáme co máme, co nemáme, dát nemůžeme a ani to neslibujeme.

Ubytování na chatě

Chata k pronajmutí poskytuje možnost ubytování pro 30 osob.

Ložnice a pokoje: V současné době je na Visalajce k dispozici 7 pokojů o cekové provozní kapacitě 22 a maximální kapacitě 32 lůžek. Provozní nazýváme kapacitu pro individuální rekreace, maximální pak kapacitu pro akce hromadného charakteru, kdy navýšení počtu lůžek zajišťujeme výměnou standardních lůžek za lůžka patrová. Obecně platí, že primární vlastností naší ubytovací kapacity je právě její variabilita.

Sociální zařízení: Vyjma jednoho, jsou všechny naše pokoje standardně vybaveny vlastním sociálním zařízením, tzn. WC, umyvadlem a sprchový koutem. Jeden pokoj má pak místo sprchového koutu vanu. Sedmý pokoj, který je bez sociálního zařízení se dá využít pouze ve spojení s nějakým dalším pokojem, neboť společné sociální zařízení na Visalajce již není.

Stravování

na Visalajce funguje možnost stravování.

Přestože společenské místnosti mají univerzální využití, primárně slouží jako jídelna a bar.

Vybavení chaty

Na všech pokojích je šatníková skříň, stolek a podle velikosti pokojů menší, či větší pohovka. Všechny pokoje jsou vybaveny televizorem a v prostoru celé chaty, tedy i na pokojích, je prostřednictvím WIFI sítě k dispozici Internet o rychlosti 3Mb/s.

Za nic ze jmenovaného vybavení se nic nepřiplácí, vše je zahrnuto v ceně ubytování.

Výlety, atrakce, zábava

Primární náplní obou sezón jsou týdenní pobyty v klasickém a prověřeném rytmu sobota - sobota. Jinak to nejde. Kromě nejobvyklejších individuálních pobytů jsou po dohodě možné i pobyty hromadné, typu lyžařských kursů, škol, či školek v přírodě a podobně.

V případě nenaplnění kapacity také nabízíme akce typu last minute, v rámci kterých jsou pak možné pobyty i kratší.

Mimo sezonu se dá vymýšlet všelicos. Individuální víkendové pobyty. Nebo školení, oslavy či srazy. I nějaké svatby už byly. Hlavní a podstatné u těchto akcí je, že musí být neformální, ty opačné tu nefungujou.

A pak ty akce, co se částečně dají pořídit i v sezoně, tzn. pobyty v přírodě pro děti a mládežnictvo, učitelstvo, úřednictvo, námořnictvo...

Časově je pak mimosezóna pochopitelně v době, kdy není sezóna, tzn. kus března, duben, květen, kus června, kus září a pak až do Vánoc.

Blízká lyžařská střediska: Visalaje, Biocel Zlatník, Armaturka, Lysá hora.

Provoz, poplatky, ceny

Provoz chaty: celoročně. Možnost ubytování na víkend. Silvestrovské pobyty (letos máme ještě volno).

Ceník ubytování / pronájmu (kapacita 30 osob)

Ceny za noc

Zimní sezona: 295,- Kč za osobu.

Letní sezona: 295,- Kč za osobu.

Mimo sezonu: 275,- Kč za osobu.

Cena za víkend

Zimní sezona: 9000,- Kč za chatu.

Letní sezona: 9000,- Kč za chatu.

Mimo sezonu: 7800,- Kč za chatu.

 

Kontakt na pronajímatele nebo provozovatele chaty

mobil

776 131 313

www

www.visalajka.cz

icq

243-945-937